keskiviikko 14. joulukuuta 2016

N Niin on nättiä että pitää päästä käymään






N=Norja




Norjan olen onnistunut aina kiertämään jotenkin ja viime vuosina maa on alkanut kiinnostamaan upeiden maisemien ulkoilun vuoksi. Norja on kuuluisa siitä että se on kallis maa, ensimmäisenä Norjasta tulee tulee mieleen vuonot ja vuonohevoset, villapaidat ja tietenkin öljy. Jokin aika sitten seurasin norjalasita dekkarisarjaa ja siellä näytettiin upeita maisemakuvia, tuosta lähtien olen halunnut päästä näkemään Norjan vuonoja, jotka ovat suoittuja patikointikohteita. Vuonojen lisäksi kiinnostavia kaupunkeja on maan pääkaupunki Oslo ja Bergenin satamakaupunki.      


Akerhusin linna
   

Oslossa pääsee vuonojen luokse ja siellä riittää paljon nähtävää ja tekemistä, useita viikinkiaiheisia museoita, Akerhusin keskiaikainen linna, Holmenkollen talviurheilun päänäyttämö, kuninkaanlinna


Bergen, Bryggen satama


Bergen on yksi kaupunki joka on pitkään kiinnostanut, tuo satamakaupunki on rakennettu kukkuloiden ja vuonojen keskelle. Bergenin vanhan rahtisatama Bryggen kauniit puiset makasiinit ovat palaneet useamman kerran, mutta rakennettu aina entiseen tapaan.



Kaikki kuvat Wikipedia, ellei toisin mainita


Mikä on sinun matkahaave N-kirjaimella?



Avaa tämän päivän luukut myös aikaisemmilta vuosilta: 



14. luukku:Perinteiset jouluruoat ja 3 adventti



Tuoreimmat kuulumiset löydät Martan Matkassa




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.