perjantai 13. helmikuuta 2015

Seuraava kohde: Historiallinen Wien
Näin perjantain putsauspäivän lomassa ajattelin hetken istahtaa ja hieman fiilistellä tulevaa Wienin matkaa! Wien on ollut jo useamman vuoden kaupunkikohteiden toivelistani kärkipäässä ja nyt olen onnesta soikeena, kun vihdoin pääsen näkemään kaupungin livenä. Tässä hieman minun mielikuvia kapungista ennen matkaa. 1. Sacher-leivos
Ensimmäisenä Wienistä tulee mieleen kahvilakulttuuri ja upeat kahvilat ja tietenkin Sacher-leivokset. 


2. Espanjalainen ratsastuskoulu
Hevosihmisenä suosikkikohteenani tulee olemaan Wienin kuuluisa Espanjalainen ratsastuskolu ja kauniit Lipizzan hevoset, jotka tanssahtelevat musiikin tahtiin huippuratsastajien ohjastuksessa. 


3. Kauniis kadut ja vanhat rakennukset
Minun mielessäni Wien huokuu historiaa ja katujen varrella on massiivisia, koristeellisia, arvokkaita vanhoja rakennuksia. 


4. Keisarinna SisiHistoria ja kuninkaalliset ovat aina kiinnostanut minua ja kaikissa kohteissa yritän aina päästä tutustumaan paikallisiin kuninkaallisiin ja heidän elämään. Wienissä minua erikoisesti kiinnostaa Keisarinna Sisi, joka oli Itävalta-Unkarin kuningatar, hänestä on tehty kuuluisia elokuvia, mutta jostain syystä en ole niitä nähnyt ja keisarinna on jäänyt minulle suureksi arvoitukseksi. 


5. Hevoskyydit
Toinen hevosiin liittyvä asia mikä tulee heti Wienistä mieleen on hevoskyydit, joissa voi nauttia kaupungista vaunuista käsin ja kuvitella tekevänsä aikamatkan keisarilliseen 1800-luvulle. 


6. Wiener-leike 
Wieninssä täytyy tietenkin maistaa Wiener-leikettä sekä päästä juomaan viiniä, kuten Samulin laulussa! 


7. Musiikki
Suuret säveltäjät, Wienin poikakuoro, Mozartin kuulat, Wienervalssin sävellykset ja Filharmonikot ja perinteinen Uuden vuoden konsertti 


8. Upeat palatsit
Keisariajan loistokkaat palatsit puutarhoineen ja suihkulähteineen 


9. Kuuluisa oopperatalo ja tanssiaiset

10. Euroviisut 2015
Euroviisufaninia olen tietenkin innoissani, että pääsen etukäteen tutustumaan viisukaupunkiin ja sitten toukokuussa viisujen seuraaminen on vielä mielekkäämpää. 


...nonni eikun takaisin siivoomaan!

Hyvää viikonloppua!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti