lauantai 12. maaliskuuta 2016

Geneven suurin tapahtuma on täynnä upeita autoja






Taas on se aika vuodesta, kun moottoritie lentokentän suuntaan on tukossa, Geneven hotellit on tupaten täynnä ja ensimmäiset vapaat huoneet löytyy 50 km päästä Lausannesta. Tähän aikaan vuodesta on meinaan yli viikon kestävä autotapahtuma, Salon Auto (Geneven Kansainväliset automessut 3-13.3.2016), joka on yksi Geneven suurimpia tapahtumia. Tapahtuma on kiinnostanut minua pitkään sen suosion vuoksi, eikä niinkään autojen, sillä täällä meillä päin tuntuu olevan ihan arkipäivää nuo upeat autot. Muutenkaan en ole mikään auto ihminen, vaan suhteeni autoihin on henkilökohtainen, en vaihda niitä kuin sukkia, vaan yleensä kiinnyn autooni ja se on minulle kuin perheenjäsen, josta en halua luopua. Edelleen rakastan ensimmäistä Fiatiani ja kaipaan entistä Miniäni, nostalgian vuoksi halusin uudenmallisen Fiatin ja aion pitää niin kauan, kuin moottori pihisee… 



Salon Auto, here we come!


Salon Auto 2016



Ystäväni oli saanut liput autonäyttelyyn ja hän oli aikeissa antaa liput kiertoon, mutta sain houkuteltua hänet mukaan messuille ottamaan selvää, mistä tässä tapahtumassa on oikein kyse. Lähdimme messuille arkena, päätimme välttää ruuhkia ja otimme suosiolla junan, joita tuli messujen vuoksi tiuhaan tahtiin. Yritimme välttää jonottamista ja ajoitimme tulomme hieman messujen aukeamisajan jälkeen, mutta jouduimme silti hieman jonottamaan.



Ferrarin ympärillä kuhisee ja salamat välkkyy

Porukkaa vaeltelee kuin muurahaispesässä


Messut olivat huikean kokoiset, kaikki Palexpon 7 hallia oli käytössä, kiiltäviä autoja oli satoja. Messuilla oli todella paljon porukkaa ja arvatenkin miesvoittoista, oli niin hauska katsoa kun miehet piirittivät joitain tiettyjä autoja ja salamavalot räpsyivät, kuin jossain suuressa pressitilaisuudessa. Minä ihmettelin ihmisvilinää, joka muistutti kuin muurahaispesältä ja ystäväni seurasi ohi meneviä käsilaukkuja ja niiden merkkejä.



My name is James

Tätä kilpuria vartioitiin huolella



Kävimme tunnollisesti läpi koko messualueen ja ihmettelimme, kuinka paljon siellä oli automerkkejä, joista emme ole koskaan edes kuulleetkaan. Olihan siellä paljon upeita autoja, monella valmistajalla oli esillä oransseja autoja, mahtaakohan tämän kevään trendiväri? Emme nähneet Kimi Räikköstä, emmekä muitakaan tunnettuja kuskeja, mutta muuten paikalla oli kyllä paljon tärkeän näköisiä ihmisiä. Löysimme meille sopivan kulmauksen ja teimme pientä yhteenvetoa messuista. Vielä ehtii messuille, ne loppuvat huomenna sunnuntaina 13.3.2016.



Parhaat kuvauspaikat

Parhaat kuvauspaikat

Shamppanjakylpy



Geneven Kansainväliset automessut 3-13.3.2016




Automessujen komistuksia


Autonvalmistajat ympäri maailmaa esittelee uusia malleja ja sekä tulevaisuuden keksintöjä. Messut ovat kansainvälisesti suositut ja messut keräävät vuosittain noin 700 000 kävijää. Messuja on järjestetty vuodesta 1905 ja tänä vuonna (2016) messut järjestetään jo 86. kerran.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.