tiistai 14. helmikuuta 2017

Ystävänpäivänyyttärit



Hyvää ystäväpäivää kaikille lukijoille <3







Ystävänpäivä on joka päivä, mutta kummasti ystävänpäivänä kortti, soitto tai lämmin ajatus tuo aina hymyn huulille. Minä päätin järjestää ystävänpäivänä nyyttikestit ja kerätä ystävykset saman pöydän ääreen. Teemaksi valitsin ehkä hieman yllättäin Italian…


Mikähän mahtaa olla päivä ruokateema?


Olin innoissani sillä nyt saan vihdoin uudet bistrotuolini koekäyttöön, halusin muutenkin kattauksella luoda bistromaista tunnelmaa. Olin ilahtunut kuinka moni pääsi paikalle ja voi vitsi minkälaisia herkkuja meidän pöydässä notkui! Me voisimme hyvin perustaa Italialaisen ravintola ja sen nimeksi varmaan valikoituisi ”Donnat”, vai mitä pidätte meidän menusta?


Bistrotuolit Donnien-testissä ;)


Alkudrinkkinä oli tietenkin Prosecco, sen jälkeen taisi alkuruuat ”antipastot” ja ”primi piatti” mennä samaan syssyyn, tarjolla oli erilaisia vihanneksia dippeineen, juustoja, oliivejä, kinkkua, salamia, hunajamelonia, munakoisopiirakkaa, tomaatti-mozzarellasalaattia sekä kinkulla höystetty vihersalaatti italian väreissä. Tässä vaiheessa voisin jo huutaa kuten Aina Inkeri Ankeinen että ”Voi Luoja!”


Kauden kasviksia...


Onneksi söin maltilliseti alkupaloja sillä pääruuaksi ”secondi piatti” olin valmistanut Minestronekeittoa, hieman jännitti etukäteen, sillä kokeilin reseptiä ensimmäistä kertaa, mutta turhaan, tuo resepti oli juuri sellainen mitä olin toivonut. Minestronekeiton kyytipojaksi saimme kotitekoista Foccaciaa ja vielä jäi tilaa jälkiruuille.

Jälkiruokana ”dulci” oli tietenkin tiramisua ja lisukkeena mansikoita sekä kaupan kesto ”stracciatellakakkua”, jotka huuhdeltiin alas kahvin ja Limoncelloin kanssa.



Ystävät <3


Täytyy sanoa että ystävänpäivälounas oli aivan mahtava ja mikä parasta, saimme jälleen kerran syyn kokoontua saman pöydän ääreen! Vietin tänään mukavan päivän ystävieni kanssa, milläköhän teemalla seuraavaksi kokoonnutaan?


Lämmin ajatus kaikille ystävilleni ja lukijoilleni siellä jossain!




Tässä tulee tämän vuoden ensimmäinen Bistron herkkuja-resepti postaus, tätä kasvisminestronekeittoa kannattaa kokeilla!





Minestronekeitto on vihannes- ja lihakeitto, joka valmistetaan kauden kasviksista, perusraaka-aineita ovat: sipulit, porkkana, pavut, selleri, lihaliemi, tomaatti ja yleensä siihen lisätään pastaa, riisiä tai perunaa. Minestronekeittoa valmistetaan ympäri Italiaa, Minestra tarkoittaa Italiaksi keittoa, toiset sanovat alkuperäisen keiton syntyneen tähteistä ja toiset ovat sitä mieltä, että keitto on aluperin syntynyt kauden kasviksista.



Kasvis-minestronekeitto



Martan Minestrone

(noin kuudelle)

Öljyä
1 Sipuli
Purjosipulia
Selleriä
1 Naurista
1-2 Porkkanaa
1 vihreä paprika
Valkosipulinkynsiä
1 l vettä
2 kpl kasvisliemikuutiota
2 tlk (á 200g) plaseerattua tomaattia

4 dl pastaa, kuvio mielen mukaan
1 rkl basilikaa (oregano yms. yritit)
mustapippuria



Pese ja leikkaa kaikki vihannekset samankokoisiksi kuutioiksi tai suikaleiksi.
Kuullota vihannekset kattilassa paprikaa lukuunottamatta. 
Lisää vesi, liemikuutio, plaseerattu tomaatti sekä mausteet 
ja anna kiehahtaa. 
Lisää valitsemasi pasta ja keitä 6 minuuttia, 
lisää paprika ja anna kiehua hetki.


Käytä kauden kasviksia, 
lisäksi voit käyttäää maissia, herneitä tai papuja, 
keiton voi tehdä myös pakastevihanneksista. 

Mikäli haluat keitosta ruokaisamman niin lisää pekonia, kinkkua tai jauhelihaa.


1 kommentti:

  1. Ystäviä on kiva tavata. Hyviä tulevia päiviä Martalle.
    fani

    VastaaPoista