keskiviikko 23. marraskuuta 2016

”Ilmainen” kaupunkikierros Genevessä

Onko olemassa mitään ilmaista?

Sain vinkin että Genevessä järjestetään ”ilmaisia” kaupunkikierroksia ja kävimme viime viikolla ParentTime ryhmän kanssa kokeilemassa kierrosta Genevessä. Kierroksille ei tarvitse etukäteen ilmottautua tai varata paikkaa, voi vain ilmestyä kohtaamispaikalle, aikatalut ja lähtöpaikat löytyvät ”Free Walk Switzerland”- nettisivuilta. Free Walk Switzerlandin kaupunkiopastuksia järjestetään Sveitsissä 9 eri paikkakunnalla, vapaaehtoiset paikalliset asukkaat toimivat oppaana ja opastukset ovat englanniksi. Opastukset eivät todella maksa mitään, mutta toki oppaat ottavat mielellään tippiä ja tietenkin hyvästä kannattaa maksaa sillä, Genevessä on vaikea löytää oppaita jotka puhuvat hyvää englantia ymmärrettävästi ja sujuvasti. Free Walk Switzerland on Sveitsissä toimiva järjestö ja vastaavia Free Walking tours järjestöjä on myös muissa maissa.


Place de Palais ja Broken Chair


Genevessä järjestetään päivittäin kaksi kierrosta aamupäivällä Geneve-city tour ja iltapäivällä International Geneve. Meidän ryhmä on usein käynyt Geneven keskustassa erilaisilla opastetuilla kierrokslla, joten tämän päätimme tällä kertaa tutustua tuohon Geneven kansainväliseen kaupunginosaan, vaikka kierroksen ajankohta oli huono, sillä iltapäivällä vanhempien pitää olla koululla hakemassa lapsia.


International Geneve


Meillä oli todella hyvä tuuri kelien suhteen sillä päivä oli todella lämmin ja aurinkoinen, eikä tuullut yhtään. Meidän lisäksi porukassa oli amerikkalainen rouva ja intialainen pariskunta, jotka olivat edellisenä päivänä ollut Geneven kaupunkikierroksella ja tykänneet siitä kovasti. Meidän kierros alkoi klo 14.00 ja se kesti noin kaksi tuntia, kohtaamispaikka oli Place des Nations YK:N pääkonttorin edessä Broken Chair muistomerkin luona. Oppaamme oli englantilainen, joten tällä kertaa oli helppo kuunnella opasta ja hän teki kierroksesta todella mielenkiintoisen. Kierros oli todella informatiivinen, saimme tietää paljon eri rakennusten ja järjestöjen historiasta sekä niiden toiminnasta tänä päivänä. Olin todella tyytyväinen kierrokseen ja muutkin vanhemmat näyttivät pitävän kierroksesta.


YK:n pääsisäänkäynti


YK:n Pääkonttori Geneve, lippukuja


Varastettu kirkon kello,  lahja Kiinalta


Arianan sisäänkäynti


Ariana lasi-ja keramiikkamuseo
Punainen Risti pääkonttori


Punaisen Ristin museon tuloaulaJäähyväiset aseille


Muistokivi on kannanotto YK:n epäonnistumiselle  


UNHCR memorialTykkäsin konseptista ja taidan kuitenkin käydä vielä kokeilemassa tuon Geneven kaupunkikierroksen. Matkailupalveluden käyttäjänä tykkään ideasta että näitä kierroksia ei tarvitse etukäteen varata, ja voi vain ilmestyä paikalle kun itselle sopii tai säiden mukaan, en tiedä kuinka kivaa se sitten on oppaan kannalta, kun paikalle täytyy kuitenkin raahautua, josa vaikka joku tulee. Näitä kierroksia voin todella suositella ja ensi kerralla aion viedä meidän vieraat  kaupunkikierrokselle, niin saavat paremmin irti kaupungista. Aion jatkossa käydä vastaavilla kierroksilla ja tutustuin netissä jo muiden kaupunkien tarjontaan Sveitsissä, Zurichissä näytti olevan useita eri kierroksia ja listalla oli useita kiinnostavia kaupunkeja, ainakin seuraavalla Bernin reissulla aion ehdottomasti osallistua kierrokselle, sillä tuo vanha kaupunki on todella kiinnostava.

Lue lisää:

Nations, Geneven kansainvälinen kaupunginosa


Oletko sinä kokeillut jossakin näitä ilmaisia kaupunkiopastuksia? 
Onko hyviä vinkkejä?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti