sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Varsinainen synttäriyllätys ja Annecyn Désalpe





Huh huh mikä viikonloppu! Meidän Papilla oli syntymäpäivät perjantaina, hän tunnetusti odottaa niitä joka vuosi kuin kuuta nousevaa ja meidän perheessä ei ole kenelläkään epäselvää milloin nuo kemut on. Meidän perheellä on ollut jo pitkään traditiona että synttärisankari saa valita ravintolan mihin mennään syömään ja tämä Papin valitseman ravintolan arvuuttelu alkoi jo pari viikkoa sitten. Papi odottaa aina lahjoja ja en vain koskaan onnistu lahjahankinnoissa, joten olen päättänyt, että hankin hänelle vain sellaisia lahjoja mistä itse pidän, joten jos hän ei niistä pidä, niin minä voin ottaa ne sitten omaan käyttöön. Mekkoa tai käsilaukkua en ole vielä hänelle ostanut, mutta ei sitä koskaan tiedä… Tänä vuonna synttärilahjaksi järjestelin meidän Rosalle lentoliput ja hän lensi synttäriyllärinä viikonlopuksi kotiin. Yllätys onnistui täydellisesti, Papilla ei ollut hajuakaan koko asiasta ja kun Rosa pämähti ravintolaan niin Papin ilme oli näkemisen arvoinen. 



Todellinen synttäriyllätys


No tottakai minäkin pääsin nauttimaan tästä Papin synttärilahjasta ja sain osakseni laatuaikaa tyttären kanssa. Sopivasti eilen Ranskan Annecyssä järjestettiin Désalpe-tapahtuma ja lähdimme Rosan kanssa sinne sitä katsomaan. Annecyn Désalpe-tapahtumaa on järjestetty jo vuodesta 1973 lähtien ja tuolloin vanha kaupunki täytyy maatilan eläimistä, myyntikojuista ja ympärillä soi musiikki ja jalalla voi pistää koreaksi, tapahtuman kruunaa iltapäivällä järjestettävä ”Le Defilé”-kulkue. Kulkueessa esittäytyvät eri maakunnat, mukana on traktoreita, maatilan eläimiä, soittokuntia, tanssijoita kansallispuvuissa, Berhandilaiskoiria sekä paljon muuta ihmeteltävää. Kulkue kiertää vanhan kaupungin ympäri ja kadut täyttyvät ihmisistä. 



Lempipaikkani Annecyssä <3 Kaunis Annecy <3


Annecy Pont des Amours ja Annecy-järvi


Nyt on huuliharpulla mittaa...



Pienet vasikat ottaa ihan rennosti vaikka ihailijoita riittää


Le Défile, Annecyn Désalpe-kulkue








Väsynyt osallistuja 









Kulkueen jälkeen lähdimme vanhan kaupungin keskustaan kiertelemään ja katsomaan erilaisia myyntikojuja. Tuo vanhan kaupungin keskusta oli tupaten täynnä porukkaa ja siellä oli todella vaikea päästä etenemään, varsinkin niissä kohdissa missä oli erilaisia esityksiä. Maatilan eläimet oli tuotu kaupunkiin ja toisaalta kauhean kiva idea ja lapset varmasti tykkäävät, mutta miten mahtavat nuo eläimet sopeutua tuohon hälinään ja kaikkeen touhuun niiden ympärillä. Melkein jokaisella vastaantulijalla oli kädessään vihreätä Genepic-olutta ja pakkohan meidänkin oli maistaa tuota outoa juomaa. Juoma oli todella erikoisen näköistä ja se oli ihan juotavaa, mutta ei siitä mitään uutta suosikkijuomaa tullut. Tätä juomaa varmaan kuluu Irlannsisa St Patrikin päivänä. 



Vanha kaupunki täynnä ihmisiä


Jotkut osaa nukkua vaikka ympärillä tapahtuisi mitä


Ihanat hanhet


Kurpitsojen aika


Vihreää Genepic-olutta 


Kaikki kiva loppuu aikanaan, haikeana vein Rosaa lentokentälle, seuraavan kerran taidetaan saada neidin jouluksi kotiin, ellei mitään ihmeellistä tapahdu! Alankin tässä laskea jo päiviä jouluun, eikä enää yhtään ärsytä, että joulukoristeet on tullut kauppoihin.


Tervetuloa blogiini

Tuoreimmat kuulumiset löydät Martan Matkassa



13 kommenttia:

  1. Ihana lahjaidea! Tavaraa alkaa varmasti lähes kaikilla olla jo tarpeeksi, joten itsekin nautin suuresti aineettomista lahjoista, joiden lisäksi käyttötavaralahjat on myös parhaita. Suloinen kulkue ja hauska idea sinänsä, että tuodaan maaseutu kaupunkiin. Eläimetkin vaikutti ainakin kuvien perusteella ottavan ihan rennosti. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä lahjaidea oli ehkä paras ikinä! <3 Tuo kulkue on todella kiva ja tapahtuma yleensäkin, vaikka siellä on kova tungos. Osa eläimistä oli ihan rennosti, mutta jotkut esim. nuo hanhet vaikuttivat hieman pelokkailta ja muutama aasi jonka selkään istutettiin lapsia valokuvien ottamista varten, näyttivät todella tympiintyneiltä...

      Poista
  2. Annecyn maisemat ovat vaan niin kauniit, että iski ihan matkakuume siihen suuntaan! Kiva tietää, että tähän aikaan vuodesta siellä Désalpe-tapahtuma, tykkään käydä juuri tällaisissa perinteisissä paikallisissa tapahtumissa!

    Ja Teidän synttäriyllätys oli aivan ihana, paras lahja on yhteinen aika!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annecy on todella upea ja voin suositella sitä hyvin myös joulumarkkinioden aikaan päiväkohteeksi ja joka kuukausi viimeisenä lauantaina vanhassa kaupungissa järjestetään kiva markkinat missä on myynnissä antiikkia, taidetta ym. Kiitos Mia, kyllä se taitaa nykyään olla näin että on kiva kun on perhe koossa ;)

      Poista
    2. Kiitos vinkistä, täytyypä ajoittaa matka sopivasti näiden aikaan! :)

      Poista
  3. Hanneli / duunireissaaja14.10.2016 klo 16.51.00

    Vihreä olut ei asiasta mitään tietämätöntä houkuttele. Kaupunki vaikuttaa sitä vastoin kivalta. vaikka mä tutkisin sitä mieluummin hiljaisempana aikana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu en minäkään tuosta vihreästä oluesta tiedä, mutta pakkohan sitä oli maistaa kun moni käveli vastaan lasi kädessä :) Ei siitä mitään suosikkia tullut.

      Poista
  4. Ihana synttäriyllätys! Mielenkiintoinen tapahtumakin. Harvoin taitaa päästä vastaavaa maatilakulkuetta kaupungissa kokemaan. Vinreä olut... Hmm. En tiedä, ideana ei houkuta. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lotta, luulen että tuo synttäriyllätys oli lahja meille kaikille! Täällä Sveitsissä ja Ranskassa eläimet todella tuodaan usein erilaisissa tapahtumissa kaupunkiin, olisi kiva jos Suomessakin olisi vastaavia tapahtumia.

      Poista
  5. Aaaah, Annecy!!! Olipa ihana nähdä kuvia sieltä! ^_^ Ja niin sympaattinen tuo synttäriyllätys. Kun kävin Annecyssa, siellä oli muutama katu täynnä ihan vaan niiden normaalimarkkinoiden vuoksi: ihan kiva oli tungoksessakin liikkua, vaikka kuvista päätellen tämä tungos on ollut satakertainen. Sinulla tuntuu olevan kivoja retkiä aina muutenkin! : ) ***sateenmuruja.com***

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, utelias mieli saa liikenteeseen :) Tuossa tapahtumassa porukkaa oli todella vähän liikaakin ja eikä ihme että on tungosta kun tapahtuma järjestettiin Annecyn vanhan kaupungin kapeilla kaduilla. Nuo kuukausittaiset markkinat ovat kanssa suosittuja ja niissä käy paljon väkeä, tuntuu että ranskalaiset rakastavat markkinoita, sillä kaikki pienemmätkin kylämarkkinat keräävät paljon ihmisiä.

      Poista
  6. Paikalliset tapahtumat ovat usein mieleeni, niissä on jotakin kovin aitoa ja alkuperäistä. Muut kuin aineelliset lahjat ovat myöskin aina toimivia, tavaraa on varmasti jo kaikilla aivan tarpeeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuen tapahtumasta pelkät kaupalliset tapahtumat eivät minua houkuta, olen huomannut että täällä useat tapahtumat järjestetään ns. "talkoo" tai vapaaehtoisten voimin ja tapahtumista huokuu sellainen yhteisöllisyys ja yhdessä tekemisen meininki. Tuttavani juuri kertoi kuinka heidän kylässä kerätään rahaa erilaisilla kyläjuhlilla ja tapahtumilla ja niiden tuotoilla vapaaehtoiset lähtevät ydessä ulkomaille. Minusta mielenkiintoinen idea ;)

      Poista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.