maanantai 25. huhtikuuta 2016

Seuraava kohde: ”Real Madrid”






Seuraava matkakohde jättää meikäläiseltä varmaan muutaman sydämen tykytyksen väliin, sillä olen lähdössä tyttöjen kanssa viettämään viikonloppua Madridiin. Madrid on entinen rakas kotikaupunkini ja olen käynyt sillä vain kerran muuttomme jälkeen, josta tulee tänä vuonna kuluneeksi, minun matematiikan mukaan setsemän vuotta! Herttileijaa sentään!

Ajattelin ottaa pienen varaslähdön ja meinaan hipsiä kaupunkiin päivää ennen kuin muu porukka, sillä reissusta tulee varmasti tunteikas ja haluan päästä rauhassa käymään minun Madridissani. Haluan piipahtaa yksin paikoissa joissa tykkäsin aikaisemmin käydä tai mitkä tuovat minulle mieleen ”Real Madridin”. Etukäteen hieman jännittää koko reissu ja omat reaktiot kun näkee taas jälleen tutut hoodit.



Minne mennä? kuva kirjasta


Ensimmäiseksi taidan ottaa Hop in-hop out kaupunkikierroksen ja istua koko kierroksen ja vaan nauttia tuttujen paikkojen näkemisestä. Tyttöporukan kanssa käymme varmasti tärkeimmät nähtävyydet läpi, mutta muutamissa haluan kuitenkin käydä sen lisäksi itsekseni fiilistelemässä. Kuninkaanlinnaan meillä on jo varattu käynti ja kuuleman mukaan pääsen myös näkemään tuon Mercado San Miquelin kauppahallin, jota en ehtinyt koskann nähdä restauroituna. Huisia olisi löytää joku kiva näköalapaikka, mistä pääsisi näkemään koko kaupungin, mahtaisikohan meidän vanhaan maamerkkiin ”quatro torresiin” päästä katsomaan maisemia? Olisipa ihana käydä kurkkaamassa entisiä kotikulmia, mutta se saattaa olla hieman hankalaa ilman autoa. Museo vierailuihin tuskin jää aikaa, niin taidan jättää ne suosiolla pois ohjelmasta, vaikka onkin kuukauden 1. Sunnuntai, Sorella-museossa olisi kyllä kiva taas käydä…

Listasin meikäläisen ”Must See”-kohteita Madridissa:



Tässä muutamia kohteita mitä minulle tulee heti ensimmäiseksi mieleen ja mistä on monia muistoja. Varmasti paikan päällä tulee mieleen monia muitakin kohteita ja ehkä eniten jännittää miten kaupunki on muuttunut näiden vuosien aikana.


1. Puerta del Sol ja Plaza Mayor



kuva Madris-kirjasta


Suosituimmat turistikohteet ja näiden läpi kulki usein matka sekä niitä tuli näytettyä vieraille. Plaza Mayorilla oli viikonloppuisin keräiljöiden myyntikojuja ja joulun aikaan joulumarkkinat. Puerta del Sol oli pitkään remontissa, mutta sitä pidettiin usein tapaamispaikkana ja uutena vuotena siellä tietenkin syötiin viinirypäleitä. 


2. Parque del buen Retiro



Kuva Madrid- kirjasta


Iso suht rauhallinen puistoalue, jossa oli mukava käyskennellä jas viettää vapaa-aikaa. Kävimme siellä usein, yksi harvoista paikoista missä näki vettä, puistossa oli kaunis tekojärvi, josta monet vuokrasivat soutuveneitä. Retirossa oli useita kahviloita ja ravintoloita sekä se oli suosittu picnic-paikka.


3. Estadio Santiago Bernabéu


Kuva: Wikipedia

Täällä käytiin välillä katsomassa jalkapalloa ja joskus pelipäivinä vain haistelemassa ilmaa, toki sinne vietiin usein myös vieraita. Stadionin ympärillä oli kivoja baareja ja ravintoloita. Nm. Edelleen Real Madrid-fani.


4. Chueca ja Malasana



Kuva: Wikipedia


Ihanat rennot kaupunginosat, täynnä kivoja ja erikoisia liikkeitä sekä kuppiloita. Päivällä shoppaillaan ja illalla clubbaillaan! Niin on ikävä kaikkia noita liikkeitä ja edullisia ostoksia. Here I come!


5. Madridin rento fiilis



Kuva: Wikipedia, La Menina, rakas muisto Madridista, kotikaupungista, 
jonka patsasta en koskaan löytänyt...


Rento tunnelma ja ilmapiiri, hyväntuuliset ja auttavaiset ihmiset, hyvä asiakaspalvelu, myöhäiset illalliset, herkullinen ruoka, shoppaus, yms….


Madrid <3


Kerro omat vinkkisi miten sinä otat haltuun oman suosikki kaupungin? 

Madrid vinkkejä? 





35 kommenttia:

  1. Ah, Madrid!
    Vietin viime syksyn Madridissa ja kyllä, rakastuin. Olin käynyt siellä aiemminkin, ja lyhyet vierailut eivät olleet vielä saaneet Madridia avautumaan, mutta nyt, haaveilen jo paluusta.
    Kirjoitin syksyllä paljonkin juttuja Madridista. Mutta tässä yksi linkki, johon kokosin kymmenen asiaa, jotka on ainakin syytä kokea Madridissa. Mukana myös joitain ihania ravintolavinkkejä (mm. Ochenta Grados - lähes fine diningia pikku rahalla rouheassa ympäristössä! Ihan huippu!) ja se madridilaisten suosima tapaskatu, jonne turistit eivät (onneksi) ole vielä löytäneet. Se oli muuten kätevästi ihan kotini kulmilla, joten tuliiskin sitten tapasteltua aika moneen otteeseen...
    https://maailmanaarella.com/2016/02/27/madridin-parhaat-nahtavyydet-ja-elamykset-top-10/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi <3 Muistan lukeneeni postauksen ja olenhan sitä kommentoinutkin, mutta linkki hukkui... Kiitos oon ihan täpinöissäni noista näköalavinkeistä, sillä minulla oli vain tiedossa yksi hotelli Santa Analla, mutta nuo sinun vinkit ovat juuri sellaisia mitä kaipailin! Sinun kirjoituksestasi juuri lähti tuo idea käydä tuolla "uusitulla" kauppahallillla...

      Poista
  2. Madrid on tämän vuoden To Do -listalla, on nimittäin jo aika noloa, että olen näiden seitsemän Espanjan vuoden aikana käynyt siellä vain kerran! Se on kai liian lähellä, mutta silti sen verran kaukana, että ihan ex tempore ei voi lähteä. Tykkäsin kyllä kovasti, vaikka se olikin marras-joulukuuta, kun siellä kävin. Syksy tai kevät taitaisi olla parasta aikaa mennä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vaan lippua varaamaan, sähän huitaset sinne tunnissa ja melkein ilmatteeksi ;) Ei se talvikaan huono ajankohta ole mutta kevät ja syksy on Madridissa mukavaa aikaa kuten yleensä kaikkialla. Kesällä siellä on liian kuuma!

      Poista
  3. Madridissa pitäisi kyllä päästä käymään. Nyt monet on käyneet siellä, ja hehkuttaneet kaupungin ihania ravintoloita. Niiden kertomusten perusteella voisin tehdä Madridiin viikon matkan ja keskittyä syömiseen :) Seuraavalla matkalla voisin avata silmäni muullekin :D

    VastaaPoista
  4. Olin pari vuotta sitten muutaman päivän, ja aivan ehdoton suosikkini oli nimenomaan tuo mainitsemasi kauppahalli. Aivan ihana! Tämän postauksen lopussa on muutama kuva, miltä siellä näyttää nyt: http://www.travelloverblogi.fi/madrid-loistopaikka-pikkulomalle/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä käydä tutustumassa postaukseesi ja käydä katsomassa etukäteen minkälainen tuo kauppahalli nykyään on ;)

      Poista
  5. Madridissa varmasti riittää puuhaa tyttöjen viikonlopuksi. Mukavaa reissua! :)

    VastaaPoista
  6. En ole (vielä ;) ) käynyt Madridissa, joten vinkkejä ei ole antaa. Tarkoitus on käydä jossain vaiheessa, sillä kaikki tuntuvat kehuvan Madridia. Mun suosikkikaupunkini on Berliini, ja sieltä etsin tarkoituksella joka reissulla jotain uutta ja tietenkin fiilistelen kaikkea tuttua ja ihanaa. Madridissa, kuten Espanjassa muutenkin, mua kiinnostaa hyvä ruoka, kauniit rakennukset ja yleinen fiilis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä taas en ole käynyt Berliinissä ja se on ollut jo muutaman vuoden minun toivelistallani :)

      Poista
  7. Meilläkin Madridin vierailusta on vuosia, mutta ajattelimme kyllä kerrata senkin tässä lähivuosina. Toissakesänä kertasimme Pariisia, viime keväänä Lissabonin ja nyt on vuorossa Wien. Etukäteissuunnitelmapostaus blogiin pakottaa miettimään vähän, että mistä siellä nyt sitten tehtäisiin :-)

    VastaaPoista
  8. En ole kertaakaan käynyt edes Espanjassa, joten Madrid on minulle tuikituntematon. Se on kuitenkin Francon Espanjan ydin ja siellä hallitsivat silloin nämä ikävät konservatiiviset arvot. Nyt kuitenkin Barcelona on pahasti turreutunut. Madridissa on puisto ja vettä ja se on tärkeintä minulle, että pääsee hengittämään vapaasti johonkin puistoon kvaakkujen seuraan.

    VastaaPoista
  9. Eipä ole Espanja tuttu mutta tilanne korjaantunee lähivuosina. Minun suosikkimaani kun on Kreikka ja Italia tulee kakkosena. Barcelona on kyllä listalla. Nämä jutut ovat tarpeellisia, koska löytyy kätevästi lista niistä parhaista nähtävyyksistä.

    VastaaPoista
  10. Madridiin on kyllä joskus lähdettävä ihan ehdottomasti. Barcelona on varmaan lempikaupunkini koko Euroopassa, joten veikkaan, että tykkäisin myös Madridista. Aika menisi varmaan aika pitkälti tapaspaikkoihin tutustuessa...

    VastaaPoista
  11. Minä pääsin jokunen aika sitten täällä Kaliforniassa tapaamaan Real Madridin pelaajia ja sain pelipaidan nimmareilla. Taisi minustakin tulla sitten kannattaja. Olisipa mahtavaa joskus päästä seuraamaan peliä ja näkemään tämäkin kaupunkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau, pientä kateutta ilmassa ;) Muutaman kerran olen pelissä käynyt ja täytyy sanoa että onhan se kokemus!

      Poista
  12. Siitä on jo useampi vuosi kun olin viimeksi Madridissa. Kaikki noi muut paikat taisimme kiertää, paitsi stadionin. Oli alkukevät ja viikonloppu oli tosi sateinen, eikä Madrid tainnut näyttää ihan parasta puoltaan.

    VastaaPoista
  13. Voi että, entisessä kotikaupungissa käynti on aina ihan omanlainen kokemuksensa :) Mulla on Melbourne sellainen, jossa nousee kyllä tunteet pintaan sitten kun sinne seuraavan kerran pääsen. Madridissa en ole käynyt, mutta varmasti olisi ihanaa viettää siellä muutama kevät- tai kesäpäivä!

    VastaaPoista
  14. Madridista taikka Espanjasta ei ainakaan vielä ole kokemusta, mutta jonkinlaista kiinnostusta löytyy kyllä. Oon suunnittelemassa tällä hetkellä matkaa Irlantiin, missä olin vaihdossa syksyn 2014. Jännä päästä näkemään vanha kotikaupunki :) Dundalk on aika pieni paikka, joten paikkojen läpikäyminen vie parisen tuntia.
    Mukavaa matkaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tanja, oli kiva reissu ja siitä lisää myöhemmin...

      Poista
  15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  16. Madridissa tuli käytyä välilaskun aikana joten se jäi harmillisesti käytännössä kokonaan näkemättä vaikka ajatus oli toinen. Tänne siis täytyy ehdottomasti suunnata joskus ajan kanssa

    VastaaPoista
  17. Madridissa tuli käytyä välilaskun aikana joten se jäi harmillisesti käytännössä kokonaan näkemättä vaikka ajatus oli toinen. Tänne siis täytyy ehdottomasti suunnata joskus ajan kanssa

    VastaaPoista
  18. Madridja koko Andalusian ulkopuolinen Espanja on minulle niin tuntematonta aluetta että saa nähdä, koska sinnekin kerkeän. Sen verran paljon on nähtävää kaikkien vuosien jälkeen vielä Andalusiassakin... <3 Hieno maa- ihanaa reissua!

    VastaaPoista
  19. Mulla on Madrid vielä käymättä. Parin kaverin kanssa ollaan puhuttu, että sinne pitäisi kyllä joskus tehdä reissu. Ollaan samalla porukalla käyty aiemmin mm. Barcelonassa, joten oletan Madridinkin sopivan meille :) Viihtyisän näköinen kaupunki, erityisesti vanhat rakennukset ja tuo puisto näyttävät kutsuvilta!

    VastaaPoista
  20. Madrid on kokemattomien kaupunkieni listalla, joten tällaiset postaukset ovat oikein toivottuja.

    Ihanaa retkeä, entisiin kotimaisemiin on aina ihanan tunteellista palata! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, näiden postauksien avulla tulee oikeesti vähän suunniteltuakin reissua ja sain myös muutamia hyviä vinkkejä :)

      Poista
  21. Madridiin on pitänyt mennä jo monta kertaa, mutta syystä tai toisesta ei ole vielä ollut kohteena. Kaiken kaikkiaan kiinnostaa kaupunki kyllä paljon, joten varmasti jossakin vaiheessa sinne matka käy. Madridin paikallispeli olisi elämys :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paikallispeliin saattaa olla vaikea saada lippuja, mutta Atleticon kotikentälle voi olla helpompi saada lippuja esim. Barcan peleihin.

      Poista
    2. Joo, näin se menee. Kaverit oli siellä just ja maksoi 600 € / tiketti :-D

      Poista
  22. Madrid on aivan ihana! Me kaytiin viime kesana myos sun mainitsemassa marketissa, ja se oli oikein kiva paikka - ehkä vähän kallis, mutta vilkas, uutuuttaan hohkava ja samalla tunnelmallinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo mercado oli tosi kivasti uusittu ja toteutettu, samaa ideaa voisi suositella Seuomenkin kauppahalleihin esim. hiljaiselle Hietsun kauppahallille. Törmäsin vastaavaan myös Chueccan alueella, mahtaakohan kaupungissa olla enää yhtää perinteistä kauppahallia???

      Poista
  23. Wau, onpahan tullut kommentteja reissun aikana :) Mukava reissu, joka herätti paljon erilaisia tunteita, moni asia on muuttunut 7 vuodessa, minä myös ;) Voipi olla että tässä kuussa on tiedossa muutama Madrid-aiheinen postaus ;) Kiitos kaikille kommentoijille!

    VastaaPoista
  24. Ensimainen paiva Madridissa kuljin sanakirjan kanssa, libreria, libros, periodicos, opiskelin Espanjaa pari vuotta, en halunnut lahtea takaisin Lontooseen ja paadyin matkaoppaaksi. Koko maa on tuttu, kaikki saaret myos, 8 vuotta siella kului kuin siivilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan kanssa kun ensimmäisen kerran kävin meidän kyläkaupassa sanakirjan kanssa, kauppareissuun sain kulumaan pari tuntia. Kasvikset / liha / kala / kana piti pyytää tiskiltä... Mukavaa aikaa ja nyt on kiva nähdä siellä muutamia sen aikaisia tuttuja :)

      Poista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.