keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Bistron uusi suosikki: Syksyinen kurpitsakeitto






Bistron suosikkikeitto on tällä hetkellä kurpitsakeitto, joka on meille uudempi tuttavuus, mutta näin satokauden ollessa parhaimillaan keittoa tulee tehtyä useammin. Tuttavani tarjosi tätä keittoa syksyisen patikoinnin jälkeen ja ihastuin tähän keittoon heti. Kiristin häneltä tämän herkullisen reseptin ja tällä hetkellä keitto on supersuosittu meidän perheessä. Itse ostan kurpitsan palana, mutta toki näin halloweenin alla voi ostaa kokonaisena ja askarella siitä lyhdyn koristeeksi. Herkullinen kurpitsakeitto tuoreen leivän kanssa sopii hyvin lämmikkeksi näin viileilä ilmoilla.






Syksyinen kurpitsakeitto 

(4 annosta)

30 g voita
2 sipulia
450g  kurpitsaa kuutioina
12,5 dl  valmista kanalientä 
tai kuutiosta (2 kpl)
225 g perunoita kuutioina
1 tl paprikaa
(1,25 dl kermaa)
suolaa, pippuria
pinnalle tuoretta persiljaa 
tai kurpitsan siemeniä


Kuori ja kuutioi kasvikset. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipulikuutiot pehmeäksi noin 5 min. Lisää kiehuvaan kanaliemeen, kurpitsakuutiot, perunat sekä paprika ja keitä niitä miedolla lämmöllä kunnes ne ovat kypsiä, noin 35 min. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma sekä suola ja pippuri. Kuumenna keitto. Koristele tuoreella persiljalla tai kurpitsan siemenillä.

Vinkki!

Makua voi vaihdella ja perunan sijaan käyttää porkkanoita



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti