perjantai 5. kesäkuuta 2015

Se on Helsinki!

Suomi lomalla on pakko saada ainakin yksi pakollinen Helsinki-päivä, jolloin voi tallustella huoletta kaupungilla ja tuijotella tuttuja paikkoja, rakennuksia ja puistoja. Paikalliset näihin tuskin kiinnittävät huomiota, en minäkään aikoinaan jäänyt ihastelemaan rakennuksia työmatkallani, mutta nyt ulkomailla asuessa nuo itsestäänselvyydet ovat saaneet aivan uuden merkityksen. Mielestäni näistä Helsinki tunnetaan ja paikat saavat hymyn aina huulille!


Martan Helsinki Top 101. Tornin kattoterassiHotelli Tornin kattoterassi on loistava kohtaamispaikka ja sieltä on upeat näkymät kaupungin yli. Terassilla voi nauttia drinkin ja lähtiessä käydä puuteroimassa nenän kuuluisassa näköala ”pikkulassa”


2. TuomiokirkkoTämän kuvan näkee usein näkee ensimmäisenä Helsingistä. Tuomiokirkon portailla on kiva hetki hengähtää ja istuksia nauttimassa jäätelöstä tai torilta ostetuista herneistä ja mansikoita. 
Tuomiokirkko on Carl Ludwig Engelin suunnittelema ja se on valmistunut vuonna 1852.


3. Esplanadin puistoKesä-Esplanadi viihtyisä puisto, joka on tänä päivänä suosittu picnik paikka. Kappelin terassilta on kiva seurailla ihmisvilinää ja Espan lavan konsertteja. 


4. Hietaniemen toriHietsun kirppis täytyy kiertää ainakin kerran kesässä ja sieltä voi löytyä vaikka minkälaisia aarteita. 


5. Rautatieasema ja LyhdynkantajatNämä kaksi herraa kun näkee maailmalla niin hymy nousee korviin. Arkena rautatieasemaa tuskin huomaa, mutta tuo Eliel Saarisen suunnittelma asemarakennus, joka valmistui vuonna 1919 on kansainvälisesti tunnettu. 


6. KauppatoriTorilla tavataan! Kesällä tuoreet herneet, mansikat, perunat ja torikahvit on ihan must! Ympärivuotinen tori on pakollinen käyntikohde, sieltä löytyy kaikki kauden herkut ja viihtyisästä kauppahallista saa laadukkaita tuotteita.


7. Kolmosen ratikkakierros 


Edullinen Helsinki-sightseeing!


8. Töölönlahden kierrosTöölönlahden ympäri kulkee mukava kävelyreitti aivan keskustan tuntumassa. Linnunlaulun kahvilaan on kiva pysähtyä kahville nauttimaan näkymistä Töölönlahdelle.


9. SibeliusmonumenttiTöölössä Sibeliuksen puistossa sijaitseva Sibeliusmonumentti on yksi Helsingin suosituimpia nähtävyyksiä ja se tunnetaan maailmalla. Veistoksen on suunnitellut Eila Hiltunen ja se paljastettiin vuonna 1967.


10. OlympiastadionSuomalaisen urheilun pyhättö on valmistunut vuonna 1938 ja tuli tunnetuksi Suomen Olympalaisista 1952. Stadionin torni on 72 metriä korkea ja sieltä avautuu huikeat maisemat ympäri Helsingin. Mikä on sinun lempipaikkasi Helsingissä?2 kommenttia:

  1. Hakaniemen halli on minun must - joka vierailulla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole piiitkään aikaan käynyt Hakaniemen hallissa, mutta nyt piipahdin siellä, tykkäsin yläkerrasta, enkä muista milloin olen viimeksi käynyt siellä. Yläkerrassa oli todella kiva vanhojen astioiden myyntipiste ja siellä oli myynnissä möys himoitsemani Pehtoori-pannu, joka jäi vielä sinne...

      Poista