tiistai 2. kesäkuuta 2015

Rakas rantaraitti Espoossa
Tänään kävin piipahtamassa vanhoilla kotikulmilla ja kävin ulkoilemassa Espoon rantaraitilla. Rantaraitti on itselleni hyvin rakas, sillä nuo upeat merimaisemat saa aina kaikki murheet unohtumaan ja hymyn huulille. Rantaraitin ympäristö oli hieman muuttunut, mutta tutut kävelyreitit ovat pysyeet samoina. Aikaisemmin kävelin rantaraitilla päivittäin ja kesäisin teimme erilaisia pyöräretkiä mm. Laajalahteen, Munkkiniemeen, Seurasaareen, Lauttasaareen ja Helsingin keskustaan. 


Martan Matkassa © Rantaraitti Nuottaniementien lähistölläMartan Matkassa © Matinkylän ranta, kahvila MerenneitoMartan Matkassa © Iirislahden silta HaukilahteenMartan Matkassa © Venesatama Haukilahden paviljongin terassilta


Rantaraitti on noin 40 km pitkä, se kulkee Saunalahdesta aina Laajalahteen asti ja Otaniemen kohdalta lähtee yhteys Helsinkiin, Länsiväylän viertä pitkin. Rantareitti kulkee rannan tuntumassa, osittain kevyen liikenteen väyliä pitkin, mutta suunnitelmissa on, että se tulee kattamaan kaikki Espoon ranta-alueet. Reitin varrella on hiekkarantoja, venesatamia useita kahviloita sekä erilaisia nähtävyyksiä. Reitti on opastettu ja syksyisin järjestetään suosittu rantamaraton.


Espoon RantaraittiMartan Matkassa © Matinkylän ranta


Mikäli rantareitin aloittaa Laajalahdesta-Saunalahden suuntaan tulee ensimmäiseksi vastaan Tarvaspää, jossa on Akseli-Gallen Kallelan museo ja kotitalo. Tarvaspäästä on yhteys siltaa pitkin Munkkivuoren puolelle. Seuraava kiva kohde on Villa Elfvikin luontotalo sekä luontopolku ja kesäisin lähistöllä saattaa nähdä kesälaitumille tuotuja lehmiä. 


Martan Matkassa © Otaniemen vesibussin laituri


Reitti kulkee Otaniemen rantaa pitkin ja sieltä löytyy myös yksi Espoon venebussien pysäkeistä. Otaniemen jälkeen reitti kulkee Keilaniemen toimistotalojen ja venesataman ohi ja Keilalahden jälkeen alitetaan länsiväylä tai reittiin voi lisätä pienen kierroksen, joka kulkee upean Otalahden ympäri. 


Martan Matkassa © Keilaniemi


Länsiväylän alituksen jälkeen ollaan Westendissä ja reitti kulkee kevyen liikenteen väylää pitkin, kunnes Rantaraitti jatkaa taas rannan tuntumaan ja pian vastaan tulee kiva uudehko kesäkahvila Cafe Bella. Kahvilan jälkeen tulee koirien uimaranta ja hetken päästä ollaan Haukilahden rannalla, jossa on myös suosittu kahvila Cafe Mellsten ja se on talvisin suosittu avantouintipaikka. Haukilahden venesatamassa on suotittu terassi-ravintola Haukilahden paviljonki. 


Martan Matkassa © Haukilahden rantakahvila


Martan Matkassa © Haukilahden venesatama


Martan Matkassa © Iirislahden silaHaukilahdesta ylitetään Gräsänoja ja ollaan Matinkylän puolella, josta kulkee upea kävelytie rannan tuntumassa. Reitti tekee pienen mutkan  Villa Kolikarin kohdalla ja jatkuu Matinkylän uimarannalle, missä sijaitsee Cafe Merenneito. 


Martan Matkassa © Marinkylän ranta


Nokkalan venesatamassa sijaitsee myös Espoon vesibussien pysäkki. Sieltä reitti jatkuu Suomenojan lintujensuojelualueiden kautta, Kaitaalle, jossa sijaitsee kotiseutumuseo Villa Rullud. Kaitaalta lähtien reitti kulkee kevyen liikenteen väyliä Iivisniemen ja Soukan läpi Kivenlahden rantaan ohittaen hauskat Amfi-talot ja reitti jatkuu Porkkalan sillan alitse Saunalahden puolelle.


Mistä löytyy muita kivoja kävelyreittejä?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti