keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Parc la Grange ja viehättävä ruusutarha
Ranskan tunnit pidettiin poikkeuksellisesti Genevessä ja vietimme samalla erään opiskelukaverin läksiäisiä. Tuntien jälkeen halusin lähteä käymään Parc la Grangen puistossa järven toisella puolella. Olin kuullut puiston upeasta ruusutarhasta ja halusin käydä siellä, vaikka Juralta oli tulossa uhkaavat sadepilvet. 


Martan Matkassa © Mouette veneet kulkevat Geneve-järven rannalta toiselle


Olin ostanut päivälipun, joten ajattelin kokeilla kerrankin Geneve-järvellä kulkevia keltaisia veneitä, joita kutsutaan nimellä Mouette. 


Martan Matkassa © Sadetta ilmassa


Veneet kulkevat oikean ja vasemman rannan väliä ja niillä matka taittuu mukavasti. Mouette oli mukava kokemus ja  pitkän kävelyn sijaan jalat säästyivät sekä olin nopeammin perillä kuin bussilla tai tramilla. Veneissä voi matkustaa voimassaolevalla julkisen liikenteen matkalipulla. Veneillä on neljä eri reittiä ja ne ovat liikenteessä ympäri vuoden.


Martan Matkassa © Saleve-vuori, La Grange Parc ja Baby Plage


La Grangen puisto on ehdottomasti vierailun arvoinen! Satuin puistoon sopivaan aikaan, sillä ruusut olivat vielä kukassa ja ne olivagt todella kauniin näköisiä. Moni vietti puistossa lounastaukoa, enkä ihmettele, sillä puisto oli todella kaunis ja sieltä oli upeat maisemat.


Martan Matkassa © Ruusut vielä kauniissa kukassa Parc la Grange


Martan Matkassa © La Grange La Roseraie, Ruusutarha


Puisto sijaitsee vasemman rannan puolella aivan järven tuntumassa, noin 10 minuutin kävelymatkan päässä Jet d’Eau suihkulähteestä. Puisto on tunnettu ruusutahastaan ja sieltä on upeat näkymät järvelle sekä Jura-vuorille.  Suuri puistoalue on suosittu picnic ja vapaa-ajan viettopaikka ja se on avoinna auringonnoususta auringonlaskuun. 


Martan Matkassa © näkymä Jura-vuorille


Puiston keskellä on upea kartano suihkulähteineen. Kesäisin Théâtre de l’Orangerie järjestää puistossa ilmaisia konsertteja sekä näytöksiä. Puiston vieressä sijaitsee toinen kiva puistoalue, Parc des Eaux-Vives, johon on kulkuyhteys portin kautta.


Martan Matkassa © Vanha kartano puiston keskellä


Huhti-syyskuussa puistossa toimii kioski Les Abtinentes, josta voi ostaa pientä purtavaa, salaatteja, leipiä ja leivonnaisia sekä sunnuntaisin aamiaista, mutta siellä ei myydä alkoholia. Ravintolapalveluista vastaa Naisten raittiusseura, joka on perustettu vuonna 1902, vastustamaan aviomiesten alkoholinkäyttöä. Sateisella säällä ja tapahtumien aikana kioski on kiinni.


Martan Matkassa © La Grangen portti, rannalta tultaessa


Favren perhe antoi puiston perintönä Geneven kaupungille vuonna 1918 ja kaupunki avasi sen yleisölle. Parc la Grangen puisto on 3 hehtaarin kokoinen ja siellä sijaitsee La Roseraien värikäs ruusutarha. Ruusutarha on perustettu vuonna 1945-1946, se on kooltaan 12 000 neliömetriä ja siellä on yli 10 000 ruusua sekä 200 eri ruusulajiketta. 


Martan Matkassa © Ruusutarha 


Suurin osa ruusuista on nimetty kuuluisuuksien mukaan. Kesäkuun puolen välin aikaan puiston yläosassa järjestetään kansainvälinen New Roses kilpailu. 


Martan Matkassa © Ruusutarhan pergola 


Martan Matkassa © Näkymä ruusutarha pergolalta


Martan Matkassa © RuusutarhaMartan Matkassa © Ruusutarhan sijainti kartassa oikealla


Sijainti: Avenue William-Favre 19

Avoinna:
marras-maaliskuu 7-18.00 
huhti-toukokuu 7-21.00
kesä-elokuu 6-22.00
syys-lokakuu 7-21.00

2 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kurssien aloittamista pikimmiten, jo Suomessa mikäli sieltä olet muuttamassa! Valitettavasti en osaa suositella mitään tiettyä koulua ja toki riippuu mihin päin olet muuttamassa. Genevessä on varmasti hyvä tarjonta kursseista ja Migroksella on useita kursseja.

      Poista