sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Annecyn Venetsialaiset karnevaalit


Annecyn karnevaalit 2015


Viime viikonloppuna jatkoimme karnevaalitunnelmissa ja lähdimme katsastamaan Annecyn suosittuja Venetsialais-tyylisiä karnevaaleja. Itselläni odotukset olivat kovat, sillä olin etukäteen lukenut karnevaaleista ja viime vuonna  emme päässeet karnevaaleihin, sillä tuolloin meillä oli muuta menoa. Saavuimme aurinkoiseen Annecyyn ja ilokseni huomasin, että samaan aikaan oli antiikki- ja taidemarkkinat, jotka järjestetään kuukauden viimeisenä lauantaina ja olen jo pitkään halunnut päästä käymään kaupungissa niiden aikana. 


Annecyn markkinat 

Saavuimme vanhaan kaupunkiin sopivasti antiikkimarkkinoiden suunnalta ja tietenkin kaikki pöydät piti koluta läpi. Kaikkea kivaa oli tarjolla mutta pysyin tiukkana ja jatkoimme matkaa etsien karnevaalialuetta. Vanha kaupunki oli täynnä ihmisiä ja eteneminen oli haasteellista. 


Annecyn karnevaalit 2015 


Joen toisella puolella oli taidemarkkinat ja siellä tuli vastaan ensimmäiset henkilöt, jotka olivat naamioituneet karnevaaliasuihin. Asut olivat upean näköisiä ja Venetsialaiset naamiot peittivät heidän kasvonsa. Karnevaaliväki jaksoi poseerata yleisölle ja sainkin napsittua muutamia todella mahtavia kuvia.


Annecyn karnevaalit


Baselin karnevaalien sijaan Annecyssä ei ollut kulkueita, vaan kaupungintalon takana sijaitsevassa Parc d’Europessa järjestettiin ns. Catwalk, jossa karnevaaliasuihin pukeutuneet esittäytyvät. 


Annecy Le Pont des Amours 


Matkalla kohti puistoa löysin vihdoin tuon Le Pont des Amours eli rakkauden sillan, josta olen nähnyt upean kuvan, kun ensimmäisen kerran luin Annecyn kaupungista. Paikka oli todella kaunis ja sain ikuistettua sen itselleni. 


Annecyn karnevaalit 2015 


Annecy Île des Cygnes saari 


Annecyn karnevaalit 2015 


Catwalk-lava sijaitsi upealla paikalla puiston päädyssä, kauniin pikku Île des Cygnes saaren edustalla ja takana näkyi upeat lumiset vuorimaisemat. Seurasimme esitystä jonkin aikaa, mutta kun selostus oli ranskan kielellä, emme ymmärtäneet siitä juurikaan mitään, niin päätimme jatkaa matkaa takaisin vanhan kaupungin vilinään.


Mahtava löytö Annecyn markkinoilta 


Kiersin vielä vanhan kaupungin antiikkimarkkinoita ja iskin silmäni julistekauppiaan pöytään, jossa oli myynnissä myös koulujen vanhoja opetustauluja. Pitkään olen himoinnut tuollaista taulua itselleni ja selasin niitä innolla. Olen pidemmän aikaa halunnut hankkia itselleni suuren Euroopan kartan ja kun selasin noita opetustauluja, löysin niiden joukosta vanhan historiallisen kartan 1700- ja 1800-luvun Euroopasta. Olin niin innoissani ja halusin saada tuon taulun itselleni, että en edes älynnyt tinkiä, mutta myyjä pudotti hintaa vitosella ilman tinkimistäkin. Kaupat syntyi ja loppuajan kävelin taulu kainalossa leveästi hymyillen. 


Annecyn karnevaalit 2015 


Baselin riehakkaiden karnevaalien jälkeen, täytyy sanoa että Annecyn karnevaalien suhteen olin hieman pettynyt, mutta kauniissa Annecyssä on aina mukava piipahtaa ja olihan hienoja karnevaaliasuja kiva katsella. 


Annecyn karnevaalit 2015 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti