maanantai 5. tammikuuta 2015

"Saarioisten" lihaperunasoselaatikko





Uusi vuosi Bistrossa lähtee käyntiin mitä parhaimmalla tavalla! Pitkään olen etsinyt hyvää reseptiä lihaperunasoselaatikolle, joka vetäisi vertoja Saarioisten "äitien" tekemälle valmisruoalle. Saarioisten lihaperunasoselaatikko oli yksi opiskeluaikojen suurimmista herkuistani. Useita reseptejä olen aikojen saatossa koekeillut, mutta lopputuloksena on ollut mauton mössö! Tämän reseptin kun löysin, niin jo maistaessani sitä valmistusvaiheessa tiesin, että nyt se on löytynyt! Löytyispä vielä yhtä maukas "Saarioisten" maksalaatikkoresepti... Tämä lihaperunasoselaatikko herkullinen ja maukas sekä helppo tehdä. 

Bon appétit!



“Saarioisten” lihaperunasoselaatikko




10-15 perunaa
suolaa keitinveteen
1 kananmuna
loraus soijaa
½ lihaliemikuutio
mustapippuria
valkopippuria
1 valkosipulinkynsi 
2 tl tomaattipyrettä
700 g jauhelihaa
1 iso sipuli


Keitä perunat pehmeiksi. 
Perunoiden kiehuessa kuullota sipuli ja ruskista jauheliha pannulla. 
Kaada osa keitinvedestä pois ja lisää veteen lihaliemikuution puolikas. 
Survo perunat tasaiseksi soseeksi. 
Sekoita soseeseen kananmuna, mausteet, jauhelihat ja sipuli.

Kaada seos uunivuokaan ja ripottele pinnalle korppujauhoa. 
Paista uunissa 200 asteessa noin 45 min tai 
kunnes korppujauhoista on tullut kauniin ruskea kuori pinnalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti