maanantai 26. tammikuuta 2015

Vispipuuro ikävä yllätti





Jokin aika sitten lueskelin ystäväni blogia ja siellä oli postaus vispipuurosta herkullisen kuvan kera. Tuosta lähtien minun on tehnyt ihan kauheasti mieli vispipuuroa ja yllätys, yllätys tietenkin sitä Saarioisten herkullista. Saarioisten vispipuuroa kun ei ole saatavilla, niin ajattelin tehdä puuron oman reseptini mukaan, joka on ollut ihan hyvää, mutta ei niin ihanan kuohkeata. Tällä kertaa päätin, siis ottaa järeämmät aseet käyttöön ja vispilällä vatkaamisen sijaan, käyttää yleiskonetta. Pitkään etsin pakastepuolukoita kaupasta, mutta niitä ei löytynyt, joten päätin korvata puolukat Ikean puolukkahillolla. Puurosta tuli vaaleampi kuin Saarioisten, mutta sen maku oli hyvä, ei liian makea. Tällä kertaa puurosta tuli kuohkea ja sametinpehmeä. 




Lappapuuro, marjapuuro, vispipuuro, rakkaalla lapsella on monta nimeä, puuro valmistetaan mannaryyneistä ja marjoista, yleensä puolukasta. Valmis puuro jäähdytetään ja vatkataan kuohekaksi, puuro nautitaan sokerin ja maidon kera. Vispipuuro on hyvä välipala tai jälkiruoka. 


Vispipuuro




4-6 annosta

7 dl vettä
1 dl mannasuurimoita
0,25 dl kauraleseitä
2 dl puolukoita tai puolukkahilloa
¼ tl suolaa
1 dl sokeria 
(mikäli käytät puolukkahilloa jätä sokeri pois)


Mikäli haluat samettista puuroa keitä ensin puolukat tai hillo veden kanssa ja siivilöi. 
Vispilöi siivilöityyn, kiehuvaan nesteeseen mannasuurimot. 
Keitä puuroa välillä sekoittaen n. 5 minuuttia. 
Mausta puuro suolalla ja sokerilla. 
Anna puuron jäähtyä kylmäksi ja vatkaa se kuohkeaksi.



1 kommentti:

  1. Nyt täytyy sanoa että ollaan NIIN lähellä Saarioista! Puuro ollut yön yli jääkaapissa ja maistuu ihan taivaalliselta :) NAM!

    VastaaPoista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.