maanantai 12. tammikuuta 2015

Bistrossa perunamuusin jämistä tehtiin herkullisia rieskoja





Viime viikolla ”joku” teki bistrossa perunamuusia aimo annoksen ja siitä olisi riittänyt vaikka koko kylälle. Viikonlopun aikana päätin hyötykäyttää tämän ylijäämä muusin ja saimmekin parina päivänä iltapalalla herkutella perunarieskoilla :) 


Peunarieskat



(8-10 pientä rieskaa)

3 dl löysää perunasosetta
½ tl suolaa
1 muna
2 dl ohrajauhoja
1 dl hiivaleipäjauhoja
Tai
3 dl vehnäjauhoja / sämpyläjauhoja ym.

Sekoita löysään perunasoseeseen 
muut aineet ja sekoita tasaiseksi. 
Muotoile taikinasta jauhojen avulla 
leivinpaperoidulle pellille 8-10 pientä rieskaa. 
Painele ne litteiksi ja pistele pintaan haarukalla reikiä. 
Paista uunissa 275 asteessa 8-12 min. 

Vinkki:

Perunasoseena käy myös tähteeksi jäänyt perunamuusi tai 
voit myös valmistaa sen jauheesta tai pakastesoseesta. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti