lauantai 4. tammikuuta 2014

Bistron herkkuja: Suussa sulava omenapiirakka






Bistrossa syntyy vaikka minkälaisia herkkuja ja välillä sen keittiössä vähän liiankin monta kokkia samaan aikaan hääräilemässä.  Ajattelin keräillä talteen ja muidenkin kokeiltavakseni Bistron herkullisia ja suosituimpia reseptejä. Reseptit ovat päässeet Bistron ruokalistoille vaativan asiantuntijaraadin hyväksymänä. Voit myös lähettää omia herkullisia reseptejä ja ties vaikka ne päätyisivät Bistron ruokalistalle!







Muuttomme tänne Sveitsiin ei sujunut ihan ongelmitta ja suurta päänvaivaa meille aiheuttikin suomalainen muuttoliikkeemme niin Suomen päässä kuin koko matkan ajan tänne Sveitsiin. Yksi suurin harmin aihe oli häälahjaksi saadun rakkaan Pentik-piirakkavuoan rikkoontuminen. Kyseisessä vuoassa on pyöräytetty lukuisat suolaiset ja makiat piirakat. Onneksi mieheni kuitenkin onnistui Suomen matkalta löytämään vielä Pentikin myymälästä meidän Aino-sarjaan sopivan piirakkavuoan. Tuota vuokaa ajattelin tänään kokeilla kun huomasin että omenat olivat nähneet jo parhaat päivänsä joten ajattelin säästää ne roskikselta. Pentikin omenapiirakka on ollut aina perheemme herkkusuiden mieleen ja sen seurana voi tarjota vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä tai miksei kumpaakin.






 Suussa sulava omenapiirakka (Pentik)








Pohja:
2           munaa
1 ½ dl   sokeria
100 g    voita sulatettuna
1 ½ dl   vehnäjauhoja
½ dl      kaurahiutaleita
1 tl        leivinjauhetta

Täyte: 
2-3       omenaa
2 rkl      fariinisokeria
1 tl        kanelia
½ tl       kardemummaa

Vaahdota munat ja sokeri.
 Lisää sulatettu voi vähän jäähtyneenä
vuorotellen jauhoseoksen kanssa.
Levitä taikina piirasvuokaan. 
Lado taikinan päälle omenalohkot. 
Sekoita mausteet ja ripottele ne omenien päälle. 

Paista 200- asteessa n. 25 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti